Tradiční doma připravované palačinky obsahují mouku a tím pádem i lepek. Byť většina lidí lepek bez problémů stráví a v jídle jim nečiní žádné potíže, někteří sportovci uvádí, že po tom, co začali jíst dle bezlepkové diety, šla jejich výkonnost prudce nahoru.
Pokud jste se rozhodli také bezlepkovou dietu vyzkoušet, znamená to, že musíte ze svého jídelníčku vyřadit vše, co obsahuje obiloviny (tedy i např. musli nebo ovesné vločky, které se často doporučují kulturistům jako vhodná snídaně). Mnoho jídel má však dnes již i bezlepkovou alternativu. Delikátní palačinky si můžeme připravit z banánů. Postup je následující:
1. Rozmačkejte banány a přidejte k nim 1-2 vejce a trochu másla
2. Na pánvi rozehřejte olej (ideálně kokosový)
3. Smažte, dokud se neobjeví bublinky na palačince a potom ji otočte
4. Smažte dozlatova
5. Přidejte náplň (vhodné jsou např. borůvky)
Přejeme dobrou chuť!