Bezlepkové palačinky pro sportovce

Tradiční doma připravované palačinky obsahují mouku a tím pádem i lepek. Byť většina lidí lepek bez problémů stráví a v jídle jim nečiní žádné potíže, někteří sportovci uvádí, že po tom, co začali jíst dle bezlepkové diety, šla jejich výkonnost prudce nahoru.

Palačinky v sobě obsahují lepek

Pokud jste se rozhodli také bezlepkovou dietu vyzkoušet, znamená to, že musíte ze svého jídelníčku vyřadit vše, co obsahuje obiloviny (tedy i např. musli nebo ovesné vločky, které se často doporučují kulturistům jako vhodná snídaně). Mnoho jídel má však dnes již i bezlepkovou alternativu. Delikátní palačinky si můžeme připravit z banánů. Postup je následující:

1. Rozmačkejte banány a přidejte k nim 1-2 vejce a trochu másla
2. Na pánvi rozehřejte olej (ideálně kokosový)
3. Smažte, dokud se neobjeví bublinky na palačince a potom ji otočte
4. Smažte dozlatova
5. Přidejte náplň (vhodné jsou např. borůvky)

Přejeme dobrou chuť!

Napsat komentář